Care e primul contact pe care invitații îl au cu nunta ta? Invitația, exact. La prima vedere, totul pare simplu, comanzi invitațiile, iar apoi le înmânezi invitaților. Treaba nu stă chiar așa. E important să existe un echilibru al acesteia, atât din punct de vedere al designului cât și al textului, iar ceea ce e cel mai important este să vă reprezinte!

În acest blog, o să îți prezentăm câteva aspecte pe care să le ai în vedere plus câteva idei de texte pe care le poți folosi. Să începem cu tipul de text. Acesta poate fi formal, semi-formal sau informal. Să vorbim puțin despre fiecare.

Alege tipul care te reprezintă pe tine și partenerul/partenera ta. Astfel, invitațiile vor conține o notă personală, care să vă scoată în evidență caracterul. Până la urmă, despre asta este fiecare nuntă, e despre voi, nu despre ce își doresc sau se așteaptă ceilalți. Ține cont că o nuntă reușită este atunci când conține elemente personale, nu când este trasă la indigo.  

Să vorbim acum despre ce trebuie să conțină fiecare invitație de nuntă, astfel încât totul să fie clar pentru cei care o citesc.  Nu uita, acestea sunt doar îndrumări, iar tu ești liber să faci cum îți place și cum te simți bine.

  1. Pe cine trecem prima dată pe invitație? În general, primul este trecut cel care plătește. Adică, dacă nunta a fost achitată de către părinții mirelui, aceștia vor fi trecuți primii, în calitate de gazde. La fel și în cazul în care socrii mici sunt cei care se ocupă de cheltuieli. Dacă miri sunt cei care s-au ocupat de organizare și au suportat costurile, aceștia vor apărea primii, ordinea fiind mireasă-mire. Această ordine nu se aplică și în familiile tradiționale, unde părinții mirelui sunt trecuți primii, iar ordinea este bărbat-femeie.

Indiferent de cine apare primul, este important ca pe întreaga invitație să apară aceeași ordine. Dacă prima dată a fost trecută mireasa, spre exemplu, întreaga invitație trebuie să păstreze ordinea femeie-bărbat, la fel și viceversa. 

  1. Nu te grăbi. Orice tip de text ai alege, formal, semi-formal sau informal, nu trebuie să scrii o întreagă scrisoare, păstrează un text potrivit ca dimensiuni și fii atent să nu ratezi ceea ce contează. Se întâmplă mai des decât ai crede ca viitori miri să uite să treacă ora, restaurantul sau data. Este recomandat să treci locul ceremoniilor (biserică/restaurant) cu adresă, pentru a fi siguri că toți invitații ajung la locația exactă.
  2. Data limită pentru confirmări. Nu-ți fie jenă să treci, pe invitație, o dată limită până la care se poate confirma prezența. În funcție de aceste confirmări o să știi clar câte meniuri trebuie pregătite pentru marele eveniment și vei salva bani. De asemenea, dacă este data limită și o parte dintre invitați nu au confirmat, nu te sfii să-i suni. Pentru confirmări, nu uita să lași numerele de telefon la care să fiți contactați.
  3. Cu cât timp înainte se trimit invitațiile de nuntă? Pentru ca cei pe care îi inviți să aibă suficient timp pentru a se pregăti din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere vestimentar, perioada recomandată este ca acestea să fie înmânate cu 2-4 luni înainte de eveniment. Dacă nunta va avea loc în altă localitate, mai îndepărtată, nu este nicio problemă dacă le înmânezi cu 6 luni înainte, pentru a-și asigura cazare și transport.

Pentru a-ți ușura și mai mult procesul de creație, îți lăsăm mai jos 2 exemple de texte pentru invitațiile de nuntă pe care le poți adapta și personaliza după propria plăcere.

Vrei o nuntă ca în povești? Normal că vrei! Contactează-ne și trăiește clipe memorabile într-o manieră unică.